Στην ιδέα να χορηγηθεί στους πολίτες από τη γέννησή τους ένας αριθμός, που θα χρησιμοποιείται αντί του αριθμού της ταυτότητας σε όλες της αλληλοεπιδράσεις με το κράτος, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.
Β. Κικίλιας, Υπουργός Υγείας: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι για ιδιωτική χρήση». Μήπως μπερδεύτηκε ο κος Υπουργός και ήθελε να πει «Η χρήση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού είναι για τον Ιδιωτικό Τομέα»; Σκοπός είναι να μην υπάρχει Πιστοποιητικό. Άπαξ και υπάρξει, θα ανοίξει την όρεξη σε πολλούς επίδοξους Υγειο-τροχονόμους του Ιδιωτικού αλλά και του Δημοσίου τομέα. Ειδικά στον Ιδιωτικό Τομέα...
Μπορεί τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να επικεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην «θετική» αντίδραση της επικεφαλής της Κομισιόν στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού στο όνομα του ανοίγματος του τουρισμού, όμως όλες οι υπόλοιπες αντιδράσεις στην πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού τον θέτουν στο περιθώριο.
Η χώρα στην οποία γεννήθηκαν οι έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, προτείνει  οι ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ και οι ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ κάποιων να λειτουργήσουν ως «κίνητρο» για τον εμβολιασμό κάποιων άλλων.
Οι Apple Inc και Amazon.com Inc αφαίρεσαν την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Parler από τα αντίστοιχα App Store τους λέγοντας πως η εν λόγω υπηρεσία, η οποία έχει πολλούς δεξιούς χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για να εμποδίσει τη διάδοση καταχωρίσεων που υποκινούν βιαιότητες.
Ένα ακόμα βήμα προς την ανάδυση του "μετανθρώπου", δηλαδή την αυτοκατάργηση του ανθρωπίνου όντος, είναι και η σύμπραξη, κυρίως ιδιωτών με δημόσιους φορείς και ΜΚΟ, ονόματι ID2020 Alliance που ιδρύθηκε το 2014. Ορισμένα από τα βασικά της μέλη είναι το Ίδρυμα Ροκφέλερ, η Microsoft (ο ιδρυτής της οποίας ασχολείται επισταμένως με τις πανδημίες και την βιομηχανία φαρμάκου) και η GAVI, η Συμμαχία των...
Σχόλιο ID-ont: Ο Mikko Hypponen είναι ένας, παγκοσμίου κλάσης, εμπειρογνώμονας της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο. Μετά την τεράστια επιτυχία της ομιλία του στο TEDxBrussels το 2011 (Τρόποι με τους οποίους οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν την τεχνολογία εναντίον των πολιτών: http://id-ont.blogspot.gr/2012/03/blog-post_15.html), έρχεται σήμερα να ρίξει φως στο PRISM και σε άλλα σύγχρονα...
Σχόλιο ID-ont: Γνωρίζατε ότι κάθε έγχρωμος εκτυπωτής που πωλείται στην αγορά αφήνει, διαφορετικά ο ένας από τον άλλον, μερικά πολύ μικρά κίτρινα στίγματα, κάτι δηλ. σαν ίχνη, σε κάθε σελίδα που τυπώνει; Έτσι μπορούν οι κυβερνήσεις να γνωρίζουν κάθε έγχρωμη σελίδα από ποιόν εκτυπωτή τυπώθηκε!!!
Παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο τα στοιχεία που αφορούν τους τεχνολογικούς κινδύνους, την προσβολή της ιδιωτικότητας, τις "ψηφιακές δικτατορίες" που δημιουργούνται την εποχή του κορονοϊου και όχι μόνο.
Πρόκειται για σημαντική μάχη. Εάν κερδηθεί αυτή η μάχη στην Γερμανία, δεν νομίζουμε ότι έχει ελπίδες το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Είναι σημαντικό μάλλον για τους Γερμανούς λόγω των διακρίσεων, των διώξεων και των θανάτων που έλαβαν χώρα κατά το Ναζιστικό παρελθόν τους.
Προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρως η έγκυρη ταυτοποίηση των χρηστών, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ζήτησε τη συνδρομή των τραπεζών, ώστε να χρησιμοποιούνται οι κωδικοί e-banking.
«Πιστωτικό γραφείο» ή αλλιώς credit bureau, το οποίο και θα αναλάβει να ενημερώνει τον κάθε πολίτη για πάσης φύσεως καθυστερήσεις στην... εξόφληση των υποχρεώσεών του «στήνει» η κυβέρνηση.
Η πανδημία της COVID-19 σταμάτησε μεγάλο μέρος της παγκόσμιας δραστηριότητας από όπου πέρασε. Αντιμετωπίζοντας μια παγκόσμια υγειονομική κρίση και μια οικονομική ύφεση, πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν τις αγορές τους μέχρι να χαλαρώσουν οι απαιτήσεις για  κοινωνική αποστασιοποίηση.
Πώς υποδέχθηκαν την πρόταση του έλληνα πρωθυπουργού στην Ευρώπη τη στιγμή που η τουριστική βιομηχανία αδημονεί να καταστούν τα ταξίδια προσβάσιμα χάρη στο εμβόλιο πριν από το τέλος της πανδημίας
Σε χθεσινή μας ανάρτηση, την οποία έχουμε αποσύρει, σχολιάσαμε το γενονός ότι η ιστοσελίδα iefimerida στο δημοσίευμά της για το άρθρο του κου Χαράρι, μετέφρασε στα Ελληνικά την έκφραση “under the skin” ως “λεπτομερής παρακολούθηση”. Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να μεταφραστεί ως “κάτω από το δέρμα παρακολούθηση” μετάφραση η οποία στα Ελληνικά υποδηλώνει την χρήση κάποιας εμφυτευμένης στο δέρμα συσκευής...
Την υιοθέτηση νομοθετικής πρότασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό» (Digital Green Certificate) στις 17 Μαρτίου 2021, προαναγγέλλει με επιστολή της προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Δημοφιλή άρθρα