Δεκεμβρίου 03, 2020
«Υπάρχει πράγματι ένα αρκετά καλό επιχείρημα που λέει πως υφίστανται ήδη τα ψυχρά και άκαρδα μηχανήματα που αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας σύμφωνα με τη δική τους εικόνα. Λέγονται επιχειρήσεις».
Η πετυχημένη δοκιμή μιας νέας τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης σε μαχητικά αεροσκάφη ανοίγει τον δρόμο για να δούμε στα πεδία των μαχών εικόνες που βλέπαμε μέχρι σήμερα μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Στη μικρή αλλά φιλοπρόοδη χώρα της Βαλτικής τα «νοήμονα μηχανήματα» είναι κιόλας δικαστές και απονέμουν δικαιοσύνη σε περιπτώσεις αιτήσεων αποζημίωσης μέχρι του ποσού των 7.000 ευρώ – φυσικά, τυχόν ενστάσεις οδηγούν τις υποθέσεις στο κανονικό αστικό δικαστήριο
Ένας αυξανόμενος αριθμός αιθουσών στην Κίνα είναι εξοπλισμένες με κάμερες τεχνητής νοημοσύνης και ανιχνευτές κύματος εγκεφάλου. Ενώ πολλοί γονείς και δάσκαλοι τους βλέπουν ως εργαλεία για τη βελτίωση των βαθμών, έχουν γίνει ο χειρότερος εφιάλτης μερικών παιδιών.
Οι νέες τεχνολογίες της ρομποτικής, των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης, διευρύνουν την αυτοματοποίηση στην παραγωγική διαδικασία και αυξάνουν ως εκ τούτου το επίπεδο παραγωγικότητας των επιχειρήσεων. Αποτέλεσμα είναι η ίδια ποσότητα των προϊόντων, που εμπεριέχει και την βελτίωση της ποιότητας τους, να παράγεται με περισσότερα ρομπότ και λιγότερους εργαζόμενους.
Στην προσπάθειά μας να συμμετάσχουμε σε έναν ψηφιακά συνδεδεμένο κόσμο παράγουμε έναν εντυπωσιακό αριθμό δεδομένων. Όσοι από εμάς αναρτούμε προσωπικά δεδομένα στις λογής πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όσοι έχουμε μαζί μας τη συσκευή του κινητού μας, και καθώς τα δεδομένα μας αποθηκεύονται σε τεράστιες εμπορικές και κρατικές βάσεις δεδομένων, χάνουμε παράλληλα το δικαίωμά μας να ερμηνεύουμε τα...

Δημοφιλή άρθρα