Ένα βήμα πιο κοντά σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας φαίνεται ότι πλησιάζει η στρατιωτική τεχνολογία, σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, που προβλέπουν ότι σε λίγα χρόνια θα χρησιμοποιούνται αυτόνομα ρομπότ στο πεδίο της μάχης.
Οι εμπειρογνώμονες σε θέματα στρατιωτικής στρατηγικής και τεχνητής νοημοσύνης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μετά τη διάσκεψη του ΟΗΕ που δεν κατέληξε σε συμφωνία για την απαγόρευση της χρήσης των λεγόμενων slaughterbots σε πρόσφατη συνάντηση στη Γενεύη.
Είναι τόσο ρεαλιστικό που γίνεται ανατριχιαστικό. Οι εκφράσεις του προσώπου του είναι πολύ «ζωντανές» και μπορούν να αλληλοεπιδρούν με ανθρώπους, παίρνοντας κάθε φορά την κατάλληλη. Το συγκεκριμένο ρομπότ παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Βρετανία από την Engineered Arts.
Αμερικανοί επιστήμονες που δημιούργησαν τα πρώτα ζωντανά ρομπότ λένε ότι οι μορφές ζωής, γνωστές ως xenobots, μπορούν πλέον να αναπαράγονται - και μάλιστα με τρόπο που δεν έχει παρατηρηθεί στα φυτά και τα ζώα.
Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης έρχεται ταχύτερα από ό,τι πιστεύεται και οι αλλαγές που θα επιφέρει στην καθημερινή ζωή είναι ασύλληπτες. Πώς θα κατοχυρωθούν οι ατομικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα;
Ιδιωτική τουρκική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σμήνους.
Οι μισές εργασίες θα εκτελούνται από αυτοματοποιημένες, «έξυπνες» και άλλες μηχανές έως το 2025, ενώ οι άλλες μισές από τους ανθρώπους, κάτι που πιθανώς θα επιδεινώσει την ανισότητα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Σήμερα περίπου το ένα τρίτο των εργασιών γίνονται από μηχανές, αλλά σταδιακά η ζυγαριά γέρνει προς την πλευρά τους.
Ποιος θα πίστευε ότι θα βλέπαμε ρομπότ AI (Artificial Intelligence) σε εκπομπές συνομιλιών το 2018! Είδαμε επίσης τη Σοφία, ένα ρομπότ που δημιουργήθηκε από τη ρομποτική του Χάνσον να έχει υπηκοότητα στη Σαουδική Αραβία.