March 19, 2024
Μια μηχανή είναι σύμφωνα με τον ορισμό του Γερμανού μηχανικού Franz Reuleaux “μια σύνδεση ανθεκτικών σωμάτων, η οποία είναι έτσι διατεταγμένη ώστε μέσω αυτής να μπορούν να εξαναγκαστούν οι μηχανικές δυνάμεις της φύσης να δράσουν κάτω από ορισμένες κινήσεις”.
Το προσχέδιο κανονισμού της Επιτροπής για μια ψηφιακή ταυτότητα σε επίπεδο ΕΕ αναφέρει την προστασία των δεδομένων ακριβώς τέσσερις φορές, και μόνο εν παρενθέσει. Δεν προβλέπονται μέτρα προστασίας από την κρατική επιτήρηση.
Μια μικρή «επανάσταση» στην καθημερινότητα των πολιτών αναμένεται να φέρει στις αρχές του νέου χρόνου ο μοναδικός Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) ταυτοποίησής τους, που θα τυπωθεί και στις καινούργιες ταυτότητες και θα χρησιμοποιείται παντού.
Το πλαίσιο για μια ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα που θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες της ΕΕ, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρότεινε η Κομισιόν.
Το μέτρο της ψηφιακής κάρτας εργασίας θα ξεκινήσει από τις μεγάλες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν συστήματα ωρομέτρησης και θα επεκταθεί σταδιακά σε όλη την αγορά – Τι συζήτησαν Κωστής Χατζηδάκης και Κυριάκος Πιερρακάκης
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα σε όλα τα μέτωπα που έχουν να κάνουν με την ίδια την ασφάλεια και την επιβίωση της χώρας μας.
Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο οποίος έδωσε όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τις νέες ταυτότητες και τον προσωπικό αριθμό.
Επιμονή που αγγίζει πια τα όρια της παρεξήγησης δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες
Στην προσπάθειά μας να συμμετάσχουμε σε έναν ψηφιακά συνδεδεμένο κόσμο παράγουμε έναν εντυπωσιακό αριθμό δεδομένων. Όσοι από εμάς αναρτούμε προσωπικά δεδομένα στις λογής πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όσοι έχουμε μαζί μας τη συσκευή του κινητού μας, και καθώς τα δεδομένα μας αποθηκεύονται σε τεράστιες εμπορικές και κρατικές βάσεις δεδομένων, χάνουμε παράλληλα το δικαίωμά μας να ερμηνεύουμε τα...
Αναλυτική ενημέρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις αλλαγές στις νέες ταυτότητες - «Καρφιά» για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - «Ήταν ατελής ο διαγωνισμός που επιχείρησαν να κάνουν» αναφέρει το υπουργείο